ЕС готви по-строги санкции за Русия

ЕС готви по-строги санкции за Русия | StandartNews.com

Брюксел. Лидерите на Европейския съюз (ЕС) обявиха, че готвят по-строги санкции срещу Русия. Те обявиха в Брюксел, че до една седмица Европейската комисия (ЕК) ще представи конкретни предложения.

Представителите на евросъюза напомниха, че ескалацията на напрежението в Украйна е доста притеснително и трябва да спре. До момента не се разглежда възможността за извършването на военни доставки за Киев, уточни германският канцлер Ангела Меркел.

Каквито и да е доставки с военен характер, те могат да се извършват само от отделни страни и нямат отношение към ЕС като организация, обясниха по-рано дипломатически източници.

"Доставки на оръжие за Украйна биха били безполезни и биха способствали за разрастване на конфликта", каза от своя страна вчера френският президент Франсоа Оланд. "Именно този сигнал изпращаме към Русия - тя трябва да прекрати доставките на оръжие в Украйна и да помогне за решаването на конфликта", добави той.

Вчера в ЕС се обсъждаше дали да орежат Русия от водка и диаманти. Освен това избраха Туск и Могерини за висшите постове в съюза. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай