"Ер Франс" затваря небето над Франция

"Ер Франс" затваря небето над Франция | StandartNews.com

Франция става все по-враждебна към гостите, които чака за Евро 2016. Феновете на 23-те отбори финалисти са заплашени от жестоки проблеми с транспорта, след като и "Ер Франс" се присъедини към готвещите се за стачка транспортни синдикати. Пилотите на френската авиокомпания гласуваха принципно за провеждането на ефективна стачка, като конкретното им искане е да не се режат възнагражденията им.

Засега е ясна единствено датата на началото на акцията - 3 юни (за която са дали вот 68% от служителите), но без да уточняват срокове, а само обясниха, че предвиждат "продължителни действия". По този начин те оказаха подкрепа и на противниците на новия трудов закон, който трябва да влезе в сила това лято.

Според Генералната дирекция на гражданската авиация, засегнати ще бъдат 50% от полетите, като препоръката към потниците, купили билети, е да потърсят предварителна информация, за да не бъдат изоставени по летищата. Политическите среди се надяват, че след болезнената стачка на "Ер Франс", в която пилотите претърпяха морална загуба, този път няма да проявят твърдост.

Идентична стачка "Ер Франс" организира и през 1998 г., когато страната беше домакин на световното първенство. Тогава те анулираха три четвърти от полетите за 10 дни точно преди откриването на турнира, но след това ги възобновиха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай