Емил Радев: Летище "Ататюрк" отвори

Емил Радев: Летище "Ататюрк" отвори | StandartNews.com

Дупките от куршуми още се виждат по витрините, споделя евродепутатът във Facebook

"Летище "Ататюрк" в Истанбул работи на пълни обороти часове след атентата, а на летище Завентем в Брюксел му трябваха седмици да заработи", този коментар направи във Facebook евродепутатът ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. "Заредили са с пана там, където е била престрелката и се виждат дупките от куршуми по витрините", пише още Радев и е публикувал снимки в личния си профил в социалната мрежа.

Както вече Стандарт съобщи, българският евродепутат Емил Радев бе блокиран на летище в турския град Измир от снощи. 

Радев летял по линията Брюксел-Истанбул. Поради мерки за сигурност след експлозиите на летище "Ататюрк", самолетът е бил отклонен към Измир малко след 23,00. Българинът, останалите пътници и екипажите на няколко самолета трябвало да останат в машините 3 часа.

След два часа престой пред летището, пътниците, които били около 500 на брой, са извозени към хотели в Измир, става ясно от думите на Радев. „Нямаше паника, само лек хаос", заяви Емил Радев в телефонно интервю пред Дарик Радио по-рано. 

„В момента чакаме да ни върнат обратно на летището и да ни кажат дали ще можем да се приберем и летим през Истанбул", каза още евродепутатът.

От тук нататък мерките за сигурност и обмяната на информацията трябва да се засилят още повече. Трябва да се работи и със службите за сигурност на трети държави като Турция, САЩ и Русия. По всякакъв начин трябва да се получава предварително оперативна информация, за да се предотвратят такива мащабни терористични актове като снощния на летище „Ататюрк", смята Радев.

„България не е страна на първа бойна линия, но това, което става в Белгия, Турция и Франция, няма гаранция, че утре няма да се случи в някоя друга държава членка на Евросъюза. Не можем да сме спокойни", изтъква евродепутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай