10:55 ч.

13.03.18

1 мин.

0

13

0

ЕК призова всички държави-членки да приемат Истанбулската конвенция

от редактор |

ЕК призова всички държави-членки да приемат Истанбулската конвенция

Европейската комисия призова страните членки, които не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят възможно най-скоро. Засега текстът е ратифициран от 17 държави. България не е сред тях.


Истанбулската конвенция влезе в дневния ред на Европейския парламент. Председателят на Европарламента Антонио Таяни подчерта важността на дебата за равноправието на половете.


„Трябва да направим всичко по силите ни, за да спрем насилието срещу жените и да подкрепим жертвите. Ратификацията на конвенцията от страните в ЕС е важна стъпка и важен сигнал за всички жертви, че Евросъюзът се отнася сериозно към тях и действа за прекратяване на насилието", коментира зам.-председателят на ЕК Андрус Ансип.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:59 · 18.03.2018
На всички празноглавсци тук, само едно може да се каже - трябва да се приеме Истанбулската конвенция!! Само така ще докажеме на света ,че сме станали готови за свободния свят, а не седим в миналия век!! Много им се иска на някои да излезем от ЕС , но няма да стане, забравете за това! И да престанете да манипулирате и втълпявате на обществото някакви измислени теории на конспирацийте и други подобни глупости!!
Потребител · 21:54 · 17.03.2018
ТОВА Е ФАЛШИВА НОВИНА. ПО=КЪСНО БЕ СЪОБЩЕНО,ЧЯЕ САМО СА СЕ ВОДИЛИ РАЗГОВОРИ ПО ТЕМАТА И ПРИЗОАВАНЕТО КАТО АКТ НА КОМИСИЯТА ШЩЕ СЕ ДЕБАТИРА,НО РЕШЕНИВ В ТАЗИ НАСОКА НЯМА ЗА СЕГА.АБЕ МНИГО ПЕДЕРСТИ И ЛЕЗБИЙКИ ИМАЛО В БЪЛГАРИЯ БРЯ.. И ВМЕСТО ТИХИЧКО ДА СЕ РЪГАТ В ГЪЗА И ДА СИ СМУЧАТ ЦИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ НА ПОХОД ДЕМЕК ВИЖТЕ НИ...АМИ НОРМАЛНИТЕ ХОРА ЩО НЕ ВЗЕАТ ПУЛИЧНО ДА СЕ ИЗВЯВАТ,ДЕМЕК ВИЖТЕ НИ И НАС ЕБАЧИТЕ...ГНУСТ
Потребител · 18:25 · 14.03.2018
ДРЪН, ДРЪН-С КОНВЕНЦИЯ НЕ СЕ СПИРА НАСИЛИЕ-НО ВИЕ НЕ СЕ СТРЕМИТЕ КЪМ ТОВА, А КЪМ ДЖЕНДЪРСТВОТО
Потребител · 11:53 · 14.03.2018
Излизанe от ЕС! Вeднага! Няма да ви минe номeрът, изроди!
Потребител · 19:45 · 13.03.2018
ANGLICHANITE IM PISNA I DUXNAXA PYK NIE SME GLUPACI BEZ DYRJAVA
Потребител · 19:43 · 13.03.2018
TOZ IDIOTSKI SYUIZ STANA MNOGO PO ZLE OT SOCIALIZMA DOKYDE SCHTE NI DOKARA NE ZNAM TOVA SI E TEROR JIV
Потребител · 15:41 · 13.03.2018
V bg tova ne iskame daite ni pari saplati pensii daite ni spokoistvie konvenzista ne mi hrani dezata i sem mi konvenziata sa nogatite mutri i prostitutki e ok
Потребител · 14:38 · 13.03.2018
След като управляващите и/или населението на тези страни не искат да се съгласят с писаното в тази конвенция могат да направят нова, която да пази жените от насилие без да има добавки като социалния пол.
Всички ще подпишат една чиста версия.
По този начин ще постигнат това което искат ако наистина това е превенцията от насилие срещу жените.
Потребител · 15:39 · 13.03.2018
@Потребител То целта е джендърство и въобще не мислят за насилие. Ако е така няма бабките да стоят с пушки в ръце по селата, пазейки кокошките и себе си.
бит и ...... · 14:31 · 13.03.2018
а сега да ги видим нашите как ще подпишат набързо и ще мънкат "ами така е правилно и ЕК ни притиска...
Потребител · 12:07 · 13.03.2018
Ратифицирането на Истанбулската конвенция няма да спре насилието над жените! Други цели и политика желае да провежда и постигне ЕК с ратификацията на тази "конвенция".
BarakBaghdadi · 11:54 · 13.03.2018
ЕК призова всички държави-членки да приемат Истанбулската конвенция.....какво стана сега, нали небеше задължителна?
Потребител · 10:57 · 13.03.2018
Православие с джендърство няма как да се вържат. Изходът е един - вън от НАТО и ЕС.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент