ЕК: Без промяна на правилата за полети в ЕС за момента

ЕК: Без промяна на правилата за полети в ЕС за момента | StandartNews.com

"Правилата за безопасност на полетите в Европейския съюз ще се променят, когато има ясно разбиране за това какво трябва да се направи". Това каза представител на Европейската комисия (ЕК) на брифинг, свикан по повод трагичната катастрофата на самолет във френските Алпи.

"Промяна на правилата за безопасност в ЕС може да се случи, когато има ясно разбиране за това, което трябва да се предприеме като конкретни действия", обясни представителят в отговор на въпрос за възможността за общоевропейски изисквания двамата пилоти да бъдат задължени да не напускат кабината.

В ЕС в момента не съществува правило за това, че в пилотската кабина трябва да има най-малко двама членове на екипажа. ОТ ЕК обясниха още, че след атентата на 11 септември 2001 г. всички врати са подсилени и не могат да се отварят отвън, ако са били заключени отвътре. "Тази мярка предотвратява редица терористични атаки и престъпни дейности на борда на самолета", обясниха от ЕК, цитирани от БГНЕС.

Авиокомпанията е отговорна за спазването на всички медицински критерии за допускането на един пилот да седне зад кормилото, каза представителят на комисията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай