Двойно убийство в Париж, ДАЕШ пое отговорност

Двойно убийство в Париж, ДАЕШ пое отговорност | StandartNews.com

Двойно убийство, за което "Ислямска държава" по-късно по отговорност, бе извършено в предградие на Париж късно в понеделник вечер. Мъж уби полицейски началник и жена му в дома им в Манявил.

Свидетели твърдят, че нападателят е влязъл в къщата на полицая като е крещял "Аллах акбар". След което е наръгал смъртоносно служителя на реда. След това е взел за заложници съпругата и 3-годишния им син.

Последва спецакция, при която нападателят е бил убит. В дома е намерено тялото на съпругата на 42-годишния полицай. Детето е без наранявания, но в шок, допълва БНТ.

По предварителни данни неизвестният мъж е нападнал офицера от полицията, когато той се е връщал от служба. Нанесъл му е близо девет прободни рани, в резултат на които полицаят е починал. След това нападателят се е втурнал в къщата му, взимайки за заложници съпругата и детето. Полицията водила преговори с мъжа, но всички опити за диалог са претърпели неуспех.

Френските медии съобщават, че спецчасти са щурмували жилището, след като похитителят е написал в социалната мрежа „Туитър", че е убил един от заложниците. Полицията откри тяло на жена, а тригодишното момче е намерено "в шок, но невредимо", обясни говорителят на френското вътрешно министерство.

По думите на източник, близък до разследването, при преговорите нападателят, е заявил вярност към ДАЕШ.

Малко по-късно новинарска агенция, свързана с радикалната групировка съобщи, че един от членовете й е намушкал смъртоносно френски полицай в парижките предградия, преди да бъде убит в драматична операция на спецчастите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай