ДПС: Изходът за ЕС е повече политическа интеграция, по – малко икономическа регулация

Лидерът на ДПС с Ги Верхофщадт, председател на Групата на Алианса на Либералите и Демократите за Европа в ЕП

ДПС: Изходът за ЕС е повече политическа интеграция, по – малко икономическа регулация | StandartNews.com

Съюзът да се върне към мотото „Единство в многообразието", призова лидерът Мустафа Карадайъ на срещата на либералния връх

ЕС даде на европейските граждани регулации за ъгъла на изкривяване на бананите, но не им даде решения на въпроса за тяхната сигурност и миграцията. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на срещата на либералния връх.

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ участва в среща на либералните лидери в Европа, организирана по покана на председателя на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа – Ги Верхофщадт, председателя на партията АЛДЕ – Ханс Ван Баален и председателя на Европейската Демократична партия – Франсоа Байру. На срещата в Брюксел присъства също Филиз Хюсменова - ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент и зам.- председател на ДПС. В нея взеха участие и министър-председателите - либерали на Белгия, Холандия, Люксембург, Дания, Естония, Финландия и Словения.

Лидерската среща беше на тема „Пътят към развитието: как да съживим икономиката на ЕС". По време на дебата председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че „икономическият растеж и по-точно – стабилизирането и растежът на европейската икономика - минават през задължително реформиране на онова, което европейските граждани не харесват. А то е достатъчно ясно дефинирано от самите тях – повече политическа интеграция, по – малко икономическа регулация." В допълнение той посочи, че според Движението за права и свободи изходът от сегашната кризисна за Европейския съюз ситуация е във връщане към мотото на ЕС - „Единство в многообразието", в осъществяването на реформи на институциите на Евросъюза и намаляване на бюрократичния апарат, чрез промяна в икономиката - повече конкуренция и по – малко регулация.

Срещата на либералните лидери в Европа и обсъдената от тях тема се състоя с оглед установяване на обща позиция преди предстоящото заседание на Съвета на ЕС на 28 и 29 юни, на която европейските държавни глави ще разгледат темите за бъдещето на Европа след Брекзит, подсилването на единния европейски пазар и сигурността на ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай