Донецк оплаква жертви, в Минск преговарят

Донецк оплаква жертви, в Минск преговарят | StandartNews.com

Донецк оплакваше днес жертвите на инцидентите от петък, когато снаряди паднаха до тролейбус и в Дома на културата. Загинаха най-малко 15 души, чиито тела дълго лежаха на земята. След трагедията роднини на загиналите дойдоха да оплачат своите роднини и близки.

"Искам още един път да се обърна към военните на Украйна. Момчета, предлагам да сложите оръжие и да си тръгнете", каза лидерът на Донецката република Александър Захарченко. И днес продължиха боевете между проруските опълченци и украинската армия, която за денонощие даде 15 жертви. В едно от населените места снаряд падна в църква по време на служба.

Киев пък заведе 7 500 дела срещу граждани, които бягат от военна служба. Междувременно в Минск започна среща на Контактната група за решаване на ситуацията в Украйна, след като ден по-рано разговорите се провалиха. Те целят да финализират споразумения за мирно решение на кризата. САЩ пък разрешиха на своите банки да откриват и водят сметки на жители на Крим, съобщи американското министерство на финансите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай