18:45 ч.

29.09.17

1 мин.

0

0

0

Докладчикът по Шенген: България трябва да влезе

от редактор |

Докладчикът по Шенген: България трябва да влезе

Няма нито политически, нито технически причини България и Румъния да не се присъединят към общото пространство за свободно движение. Това заяви депутатът от Европейската народна партия и докладчик по разширяването на Шенген Карлуш Куелю на заседанието на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент в Брюксел, цитиран от БНР.


Така той отговори на искането на колегата си Емил Радев, който призова за достъп на България до Шенгенската информационна система с думите: "Ако непрекъснато говорим за необходимостта от засилване на сигурността на външните граници, то е време държавите по тях като България да получат 100-процентов достъп до ШИС и да бъдат приети в Шенген, за което отново призовава председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер в речта си за състоянието на ЕС."


Куелю припомни: "Не забравям, че бях докладчик в този парламент по разширяването на Шенгенското пространство с България и Румъния. Единственият критерий да стане това бе те да изпълнят всички условия. В Съвета единодушно бе решено, че това е направено. В парламента решихме с голямо мнозинство, че условията са изпълнени. Така че няма нито политически, нито технически причини България и Румъния да не се присъединят към Шенгенското пространство."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент