Демонстрации срещу ЕС в Гърция

Демонстрации срещу ЕС в Гърция | StandartNews.com

Хиляди поддръжници на Гръцката комунистическа партия излязоха на протест в центъра на Атина снощи, след като партията призова да се гласува с невалидни бюлетини на референдума в неделя.

Лидерът на партията Димитрис Куцумбас заяви, че ще раздаде неофициални бюлетини на привържениците си, за да гласуват с тях в неделя.

Протестиращите преминаха по булевард близо до парламента при засилено полицейско присъствие. Редица от тях носеха мотоциклетни каски или противогази.

"Няма бъдеще за тази страна в ЕС. Заради мерките за драстични икономии има бедност, хората умират на улицата, самоубиват се", каза 26-годишната Марта. "Искаме по-добър живот. Искаме Европа на народите, а не на банкерите", каза 19-годишният Дион, пише бТВ.

"Ако баба ти е работила цял живот и сега има само 300 евро да се храни, трябва да кажеш "не" на още драстични икономии. Ако "не" то спечели (на референдума), ще сме в по-добра позиция да възобновим преговорите и да постигнем по-добро споразумение", заяви 24-годишният студент Хрисарги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай