Дегустатор пази Путин от отравяне

Дегустатор пази Путин от отравяне | StandartNews.com

В персонала на руския президент Владимир Путин има щатна бройка "постоянен дегустатор", съобщава британският в. "Индипендънт". Дегустаторът проверява дали храната на президента не е отровена. "Ако вие бяхте на мястото на Владимир Путин, щеше да ви бъде простено да изпитвате лека параноя от постоянните критики и ругатни за катастрофата с малайзийския боинг", пише "Индипендънт".

Поради това и твърденията, че Путин има постоянен дегустатор на храната, не са изненада. Според вестника британската кралица избягва морски продукти, Барак Обама не понася цвекло, а новият крал на Испания Филип предпочита да си хапва, отпивайки бира. "Индипендънт" получил тази информация от участник в лондонското заседание на "Клуба на готвачите на шефовете". Това е сдружение на майстори кулинари, които приготвят менюто на световни и други лидери.

Според изтеклата информация британската кралица избягва морски продукти, Барак Обама не понася цвекло, а новият крал на Испания Филип предпочита да си яде лънча с бира. Президентите на САЩ не ядат нищо, което не е било приготвено и поднесено от персонала на Белия дом, казва Джоузеф Петро, служител на ЦРУ при президента Джордж Буш. Когато президентът пътува в чужбина, всички съставки за менюто му се пренасят от Вашингтон, като мярка за сигурност. Вероятно и Путин прави същото, предполага "Индипендънт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай