10:54 ч.

07.11.14

1 мин.

2141

0

0

Честват 25 г. от падането на Берлинската стена

от редактор Биляна Кантарджиева |

Честват 25 г. от падането на Берлинската стена
Снимка: EPA

Берлин. Столицата на Германия Берлин чества 25-годишнината от падането на Берлинската стена с любопитна инсталация, монтирана по някогашното й трасе.


Инсталацията носи името "Светещата граница" и е дело на дизайнерите Whitevoid и киностудиото Bauderfilm. Тя минава по бившия маршрут на Берлинската стена, която разделяше Западен и Източен Берлин в продължение на 25 години до 1989 г. Сферичните светлини са поставени върху тънки стойки, достигащи височината на стената, построена през 1961 г.


Балоните са по 15-километрова отсечка от общо 140-километровата структура, която обграждаше западната част на града.


Инсталацията преминава покрай ключови места в Берлин, сред които Бранденбургската врата, Райхстага, Потсдам плац и пропускателен пункт Чарли, една от няколкото транзитни точки между двете страни на структурата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент