Черна събота по пътищата в Европа

Черна събота по пътищата в Европа | StandartNews.com

Туристи са блокирани от двете страни на Ламанша

Настъпващият уикенд се очаква да се окаже един от най-тежките за френските и британските туристи. Всяка година първата събота и неделя на август се превръща в синоним на огромни задръствания и тапи по пътищата из Европа. През изминалата седмица британските и френските власти дори посъветваха своите граждани да отложат пътуванията си с един-два дни, за да избегнат километричните задръствания, които се очакваха да започнат още в 4 ч тази сутрин.

Френските летуващи са посъветвани да заобикалят долината на Рона, целия Средиземноморски бряг, Атлантическото крайбрежие край Бордо, както и столицата Париж и околностите й. Ситуацията по пътищата в двете страни е още по-усложнена заради мигрантската криза при Ламанша. Очаква се милиони британски семейства да се отправят към Франция за своята почивка, заради което ще попаднат в капана в Кале, където хиляди мигранти денонощно се опитват да преминат през Евротунела.

Британското външно министерство предупреди туристите да държат вратите на колите си заключени особено когато попаднат в трафик, след като от компанията, обслужваща Евротунела, съобщиха, че се опасяват, че мигрантите може да започнат да щурмуват преминаващите автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай