11:15 ч.

13.09.18

1 мин.

0

1

0

Чехия ще мести посолството си в Израел от Тел Авив в Ерусалим

от редактори |

Чехия ще мести посолството си в Израел от Тел Авив в Ерусалим

Чехия смята да премести посолството си в Израел от Тел Авив в Ерусалим по примера на САЩ, които направиха това по-рано тази година, предаде ДПА.


Откриването на чешки културен център в Ерусалим през ноември може да бъде възприето като "първа стъпка", каза вчера говорител на президента Милош Земан. Той добави, че такъв ход може да бъде предприет само "в съгласие с международното право".


САЩ вбесиха палестинците, когато преместиха посолството си през май. Палестинците се надяват Източен Ерусалим един ден да стане столица на тяхната бъдеща държава, отбеляза ДПА.


Израел смята Ерусалим за своя единна и неделима столица и през 1967 г. анексира източната част на града.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:59 · 13.09.2018
Да не видят нещо.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент