Брюксел нахока Лондон за имигрантите

Брюксел нахока Лондон за имигрантите | StandartNews.com

Стига сте мрънкали, осигурете им жилища, призова еврокомисарят Ласло Андор

Брюксел. Еврокомисарят по заетостта Ласло Андор за пореден път разкритикува Великобритания по отношение на антиимигрантските мерки и призова правителството да се погрижи за пришълците, тъй като те помагат на икономиката. Призивът на Андор бе отправен в материал в изданието PoliticsHome.

Великобритания трябва да престане да мрънка за това, че имигрантите от Европа са бреме за училищата, болниците и жилищата, а вместо това да започне да строи места за тяхното настаняване, заявява Андор. Той изтъква, че масовата имиграция от Източна Европа е добра за британските работници и правителството. Той допълва, че работниците от чужбина дават повече пари за данъци, отколкото получават като социални помощи.

Андор признава, че има известни проблеми в държави, където се наблюдава внезапен приток на хора от други страни членки на ЕС, но отговорът на тези проблеми е като се инвестира в нови жилища и услуги, а не да се отблъскват хора, които работят упорито и плащат своя дял в британския бюджет.

Според него разпоредбите в ЕС са допринесли за подобряване на условията за труд на британците. Освен това Ласло Андор изтъква, че имигрантите обикновено вземат работа, която британците не желаят да вършат, а не ги изтласкват от работните им места.

"В резултат британските работници трябва да плащат по-малко данъци, отколкото биха плащали в отсъствието на работници от други страни от ЕС", посочва Андор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай