16:15 ч.

20.12.17

1 мин.

0

11

0

Брюксел лишава Полша от право на глас в европарламента

от редактор |

Брюксел лишава Полша от право на глас в европарламента

Европейската комисия предложи днес на Съвета на ЕС и на Европейския парламент Полша да бъде лишена от право на глас при обсъждането и приемането на общностните решения.


Зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс отбеляза, че комисията остава открита за разговор с полските власти, когато преценят за уместно. Той уточни, че предложението се налага заради постоянно неспазване от страна на Полша на правилата в ЕС, особено с приетите промени в законодателството, свързано с дейността на съдебната власт.


Комисията пояснява, че е в състояние да оттегли предложението си. ЕК днес е решила на последното си за годината заседание да предаде Полша на Съда на ЕС заради нарушения за общностното право.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:53 · 03.01.2018
Прекомерната централизация в ЕС е ненужна , а дори и опасна. Днес ще накажат Полша, утре Унгария , сетне Чехия, а именно тези държави се обявиха навремето срещу Съветския съюз. Те ще се обединят в мини-Източен ЕС и при нови репресии от страна на вятърничавото ръководство на ЕС, накрая от 27-те държави ще остане един Бенелюкс+ Трите Големи – Германия, Франция, Италия. Ако това е „целта на занятието”, тя бързо ще бъде постигната.
Потребител · 06:42 · 02.01.2018
А нас кога ? Или Цацаратурата добре си гледа работата ?
dimitar · 08:03 · 28.12.2017
Избирателно наказние
007 · 06:45 · 22.12.2017
А защо Брюксел,не лиши Пучдемон от глас?
Коста · 09:57 · 21.12.2017
Поляците имат топки и защитават националните си интереси до край.А къде сме ние "с гайдите"...
Потребител · 11:48 · 21.12.2017
@Коста Защитават интересите на кликата на Качински и на отец Ридзик. Това не са интересите на нормалните хора. В Полша се инсталира фашизъм и след промените в законодателството вече започват гонките на неудобните и на опозицията. Приказките за "спасението на Европа" и "страшните имигранти" са за пред външната публика...
Потребител · 11:54 · 21.12.2017
@Коста ... Например представиха законопроект за промяна в закона за гласуване, където поправката засяга пряко начина по-който се сортират бюлетините. В оригналният текст беше написано, че на бюлетината може да се пишат каквито и да е било допълнителни текстове и знаци, но ако в полетата, в които гласоподавателя поставя своя вот има нещо друго освен "Х" то бюлеината е невалидна. След поправката текстът е променен така, че вече могат да задраскат твоя "Х" и да сложат свой, и бюлетината ще бъде валидна.
Потребител · 09:00 · 21.12.2017
Много скоро и Румъния ще се присъедини към Полша,а България ще си остане в клуба на подмазвачите и продажниците.
Потребител · 17:25 · 20.12.2017
Доколкото познавам поляците това няма да мине току така. Предполагам ще дочакаме категорично решение на Вишеградската Четворка + Австрия.
Потребител · 11:56 · 21.12.2017
@Потребител Абе ясна е работата. Най-добре ще ни е в Евроазиатския съюз. Ние ще си я караме като едно време, а матушка Русъ ще ни пази от лошите турци.
Потребител · 13:36 · 23.12.2017
@Потребител Аслъ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент