19:15 ч.

07.03.18

1 мин.

0

2

0

Брюксел: България намалява макроикономическите си дисбаланси

от редактор |

Брюксел: България намалява макроикономическите си дисбаланси

България вече няма прекомерни макроикономически дисбаланси, каквито се наблюдаваха в периода 2015-2017 г. Това става ясно от публикувания днес доклад за страната за 2018 г. в контекста на Европейския семестър за координация на икономическите, фискалните и социалните политики, съобщиха от Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България.


Според днешното съобщение България постига известен напредък в изпълнението на специфичните препоръки, отправени през 2017 г.


Страната продължава да има дисбаланси, свързани най-вече с финансовия сектор и корпоративната задлъжнялост. Стабилността на финансовия сектор продължава да се подобрява въпреки оставащите слабости. Икономическият растеж остава силен, а пазарът на труда се възстановява.


Благоприятната икономическа ситуация в България би могла да спомогне за изпълнението на мерките по преодоляване на дисбалансите. Силният икономически растеж и солидната фискална позиция представляват възможност за структурни реформи, които да ускорят сближаването с останалата част от Европейския съюз и да намалят трайно високите нива на бедност и неравенство, пише още в анализа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:27 · 09.03.2018
Пишете "Силният икономически растеж и солидната фискална позиция представляват възможност за структурни реформи, които да ускорят сближаването с останалата част от Европейския съюз и да намалят трайно високите нива на бедност и неравенство" И защо тогава БГ остава на последно място по доходи на глава от населението и същевременно на първо място по корупция. Същевременно получаваме похвали от Юнкер и председателя на ЕНП г-н Дол! Те за балъци ли ни смятат?
Потребител · 21:23 · 09.03.2018
А този скандал със сумите за изплащане на болници в Германия не беше ли плод на политиката на Вуйчовото и Вуйчо? В края на миналата година профукаха около 3 млрд. лева. Защо не изплатиха сумата 271 млрд. лева задължения за болнични услуги, от които 133 млн.лв просрочени и то от 2015 г.! И кое дава право на премиера на всеки, който вдигне глава за повишаване на РЗ ,да изсипва лично с щедра ръка по 100 и 150 млн. лв? Той личен ли фонд има има на разположение?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент