Бриджит Макрон пусна фотосесия с Деси Радева на Айфеловата кула и с корабче по река Сена (СНИМКИ)

Бриджит Макрон пусна фотосесия с Деси Радева на Айфеловата кула и с корабче по река Сена (СНИМКИ) | StandartNews.com

Десет дни след посещението на президента Румен Радев и съпругата му Десислава в Париж първата дама на Франция публикува снимки от личната си среща с българската си колежка, съобщи "Епицентър.бг".

Визитата беше работна, а не държавна, което не предполага държавният глава да бъде придружаван от половинката си, Бриджит Макрон обаче изпрати лична покана до Десислава Радева. Двете изградиха приятелски отношения преди няколко месеца при посещението на Еманюел Макрон в България.

Ето защо двете прекарали доста повече време заедно от планираното по график - разходили се по бреговете на Сена, пътували с корабче по реката и изкачили Айфеловата кула, символ на цяла Франция. Денят завършил с вечеря в тесен кръг.

Във фокуса на медийното внимание очаквано попадна стилът на половинките на българския и френския държавен глава. Публичните появи на всяка от тях предизвикват вълни от коментари – както положителни, така и доста отрицателни.

И Десислава Радева, и Бриджит Макрон са подбрали дълги палта с елегантна кройка по тялото. Френската първа дама се е спряла на яркочервен цвят, а българската - на неутрален сивосин. Освен това и двете допълват визията си със зимен шал в едноцветен нюанс.

Г-жа Макрон се е спряла на вечната комбинация от червено и черно в цялостния си тоалет - червено палто с черен шал и тъмни кожени панталони с черни ботуши на висок ток. Г-жа Радева пък е комбинирала сивото си палто с наситено розов шал, тъмен панталон и черна чанта. Впечатление прави синята жилетка на първата ни дама. Тя носеше същата дрежа и на високопоставен прием по време на визитата във Франция. Ежедневната дреха никак не се вписваше в цялостната картина на присъстващите, които бяха подбрали далеч по-стилни тоалети.

От публикуваните фотоси личи, че двете дами се чувстват добре в компанията една на друга. Г-жа Макрон е приела ролята на гид на колежката си и запознава гостенката си с културата на страната с явен ентусиазъм. Освен това в страницата са публикувани и доста самостоятелни снимки на Десислава Радева.

Визитата е продължение на диалога на най-високо равнище между България и Франция след срещата на двамата президенти в двореца "Евксиноград" през август т.г. Припомняме, че по време на визитата във Варна двете първи дами на Франция и България бяха съчетали визията си, подбирайки елегантни летни рокли в ежедневен стил.

Брижит Макрон не изневери на стила си и отново бе с къса рокля, но достатъчно дълга според етикета. Десислава Радева също бе избрала тоалет, отговарящ на протоколните изисквания, с акцент върху големи декоративни копчета в долната част. Съвсем по линия на протокола за събития от подобен ранг и двете дами бяха избрали семпли, сравнително изчистени рокли в ненатрапчиви цветове.

Роклята на г-жа Макрон традиционно бе дело на любимата й модна къща "Лиу Вюитон" на стойност над 3500 евро. Тоалетът, избран от Радева, пък бе с цена, едва наполовина на този на френската й колежка. Роклята на "Долче и Габана" струваше 1450 евро и бе част от лятната колекция на марката. Освен това дрехата не бе собственост на първата ни дама, а бе взета назаем и след събитието бе върната в магазина.

Първата дама на Франция е известна с избора на си къси поли и рокли с дължина няколко пръста над коляното. С тази визия Бриджит Макрон нарушава правилата, заложени в протокола, според които по време на високопоставени визити дамите трябва да носят пола с минимална дължина до коляното. Въпреки това модните критици от цял свят не пропускат да отбележат възхищението си от изискания вкус на французойката и подбора на подходящи цветови комбинации.

От своя страна българската първа дама попада в полезрението на модните коментатори с всяка своя публична изява. За около година, откакто е съпруга на президента, г-жа Радева промени прическата и избора си на тоалети.

Следвайки примера на американската си колежка Мелания Тръмп тя избираше изчистени тоалети в тъмни нюанси по време на последните си международни посещения. Така например, Деси Радева спази напълно изискванията, залагайки на елегантна черна рокля с дължина до коляното в Полша. Дрехата напомняше на тази на Мелания Тръмп в Иран през май т.г.

Българската първа дама заложи на визия, подобна на тази на американската си колежка и в Баку преди два месеца. Радева облече класически костюм от панталон тип "чарлстон" с дължина до земята и тъмно сако в допълнение с бяла риза. Комбинацията нашумя няколко дни по-рано, след като първата дама на САЩ Мелания Тръмп прие канадския премиер Джъстин Трюдо и съпругата му облечена в раиран костюм от две части - сако и панталон.

Извън нормите на протокола обаче остана тоалета на Десислава Радева по време на последното й официално посещение. Тя сякаш следваше стила на Бриджит Макрон, която предпочита минижупа, а не този на Мелания Тръмп, която значително удължи дължината на роклите си, откакто е съпруга на президента.

На Кипърска територия първата ни дама бе заложила отново на костюм от две части, но в комбинация с пола. Дължината на долната част на костюма бе около 4 пръста над коляното, което позволяваше в седнало положение да се разкрие доста голяма част от краката й - модно решение, което не е приемливо да съпруга на държавен глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай