18:05 ч.

08.11.16

1 мин.

0

0

0
Brexit променя формата на Toblerone

Един от най-разпознаваемите шоколадови десерти в света – Toblerone, вече се произвежда с нова форма във Великобритания. Запазва се триъгълната форма на шоколада, но „върховете" ще станат по-малко. Причината за това е поевтиняването на британския паунд съставките, използвани в десерта, са станали по-скъпи. За да запази цената същата, Mondelez International – компанията производител, е решила да намали грамажа.


Стандартния шоколад от 400 грама вече ще тежи 360 грама, пише economic.bg. По-малкият десерт, който досега беше с тегло 170 гр ще е с 20 гр. По-малък.


Тази промяна буквално вбеси феновете на шоколадовия десерт във Великобритания, които масово изразяват своето възмущение в социалните мрежи. Компанията-производител обаче е категорична, че този ход е наложителен предвид ситуацията след референдума за напускане на ЕС.


„Подобно на много други компании, за съжаление сме свидетели на покачване на разходите на много от съставките. Понасяхме тези разходи възможно най-дълго, но за да можем да гарантираме, че Toblerone ще продължи да присъства по рафтовете на магазините, да запази емблематичната си форма, трябва да намалим теглото", пише в официалното съобщение на Mondelez, написано във Facebook.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент