Борисов: Отровителите на Скрипал могат да го направят навсякъде в Европа /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/

Борисов: Отровителите на Скрипал могат да го направят навсякъде в Европа /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

ВИДЕО ТУК

Предстоящата среща между лидерите на ЕС и на Турция във Варна е необходима за нормализирането на отношенията между Съюза и Анкара. Това коментира българският министър-министър Бойко Борисов на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел.

Двамата бяха единодушни, че разговорът във Варна между европейските лидери и президента на Турция е належащ за възстановяване на диалога с турската държава. „Имаме нужда от подредени отношения с нашия съсед – Турция. Диалогът с турския президент трябва да бъде продължен", подчерта българският премиер.

Бойко Борисов и Доналд Туск се информираха и за позициите си по актуалните политически теми на Европа, които по-късно днес ще бъдат разгледани на заседанието на Европейския съвет. Високо беше оценена и работата до този момент по приоритетните теми на Българското председателство на Съвета на ЕС.

"Аз съм си поставил една единствена цел за срещата с Ергодан и това е продължаване на споразумението с Турция за мигрантите".

Борисов коментира и скандалното отравяне на русикя военен разузнавач Сергей Скрипал във Великобритания - случай, по който МВнР защити позицията на Лондон.

Срещата 16-17 май е в София, така че няма какво да ни тревожи, другата тема ще е Русия- Великобритания, съобщи Борисов.

"Има един много опасен факт, който изисква цялата гилдия, която може да разследва подобни престъпления като това със руския шпионин Скрипал, да се заеме с това. Факт е, че имаш терористичен акт, забранен с конвенции и с какво ли не, боен отровен газ. Безпорен е фактът, че извършителите и преди всичко поръчителите, трябва да бъдат разкрити, защото щом във Великобритания могат да пуснат такъв газ, могат и в Брюксел да го направят", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай