Атентаторът от Манчестър вероятно не е действал сам

Атентаторът от Манчестър вероятно не е действал сам | StandartNews.com

Заподозреният за атентата в Манчестър, при който загинаха 22 души, е бил известен на службите за сигурност преди атаката и вероятно не е действал сам. Това съобщи британският вътрешен министър Амбър Ръд пред Би Би Си, съобщава bTV.

22-годишният Салман Абеди е роден в Манчестър, а родителите му са с либийски произход. Службите разследват всички възможни връзки.

Междувременно френският вътрешен министър Жерар Коломб съобщи, че британските разследващи са казали на френските власти, че заподозреният най-вероятно е пътувал до Сирия.

20 от пострадалите при атентата остават в критично състояние. Общо ранените са 59.

Семейна двойка поляци е сред загиналите, съобщи полският външен министър Витолд Вашчиковски във Варшава. Двамата родители дошли в зала "Манчестър арена" да приберат дъщерите си, които били на концерта на певицата Ариана Гранде.

Британската полиция увеличи броя на служителите на реда по улиците на Лондон, а военни ще охраняват ключови места в столицата, като Бъкингамския дворец, Даунинг Стрийт, посолствата и Уестминстърския дворец.

Във вторник британският премиер Тереза Мей обяви, че нивото на заплаха от терористична атака се увеличава до най-високото – "критично", което означава, че нов терористичен атентат е "вероятен" или "предстоящ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай