Арестуваха в Германия заподозрян за убийството на Виктория

Арестуваха в Германия заподозрян за убийството на Виктория | StandartNews.com

Снощи в Германия е бил арестуван мъж, който е заподозрян за убийството на 30-годишната журналистка Виктория Маринова. Той е рецидивист и крадец, който е избягал още в неделя. Той не е познавал младата жена и я е изнасилил няколко пъти преди да я убие. Гаврата е продължила един час, след което мъжът, който е на възраст между 28 и 30 г., я е влачил по земята, от което са и зловещите наранявания по лицето на жертвата.

Свидетели от ромската махала разказаха, че арестуваният се казва Сейлядин. Избягал в неделя и се укрил при майка си, която живеела в малко градче до Хамбург.

Според различни източници има съвпадение и на ДНК-материала, оставен на местопрестъплението. Това дава увереност на полицията, че е разкрила извършителя.

Премиерът Бойко Борисов пък съобщи през личния си фейсбук, че в сряда в 9,00 часа дава пресконференция заедно с вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров. Темата не бе съобщена, но вероятно ще бъдат направени разкрития за убийството, което потресе не само България, а и цялата международна общност. Със свои постове излязоха водещи световни политици, а САЩ и ЕС предложиха помощ за разкриването на зловещото покушение.

Очаквайте на живо в ефира на Канал 3 пресконференцията на Борисов, Цацаров и Маринов в 9,00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай