Англия се готви за скромно кралско кръщене

Англия се готви за скромно кралско кръщене | StandartNews.com

Най-малката наследница на британската корона – принцеса Шарлот, която е на 2 месеца, официално ще стане християнка днес. Дъщерята на херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще бъде кръстена в същата роба, в която през ритуала премина и батко й – принц Джордж, преди две години, съобщава „Пийпъл".
Освен това, същият църковен служител, който кръсти пъвородния син на Кейт и Уилям, ще поръси с вода от река Йордан и сестричката му днес. Това е архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби.

Церемонията ще бъде в тесен кръг. Тя ще се проведе в Норфолк, на 110 мили северно от Лондон. В църквата „Света Мария Магдалена", където ще се състои кръщенето, е същата, в която през 1961 година е била кръстена бабата на Шарлот – принцеса Даяна, и в която през 1997 година тялото й беше положено за поклонение, преди да бъде погребано.

Мястото е обградено с дървета и гостите ще трябва да дойдат до него пеша. Хората, които ще любопитстват отвън, ще бъдат поканени да изкажат пожеланията си към принцесата до портата на църквата. След това ще бъде сервиран чай в къщата „Сандригам", която е на кралица Елизабет II. Очаква се той да бъде по-хубав от този на кръщенето на Джордж, тъй като ще бъде сервиран от майстор-готвач от Бъкингамския дворец.

Подаръците за принцесата ще бъдат дарени за благотворителност.

Големият въпрос е кой ще е кръстник на Шарлот. Човекът с най-големи шансове – принц Хари, ще бъде в Африка, за да работи за благотворителна кауза. Спряга се името и на сестрата на Кейт – Пипа Мидълтън, както и на други членове на кралското семейство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай