Ангелова участва в междупарламентарната среща по европейски въпроси с ЕНП

Ангелова участва в междупарламентарната среща по европейски въпроси с ЕНП | StandartNews.com

Народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова взе участие в регулярната среща между членове от националните парламенти, отговарящи за европейските въпроси и членове на Европейската Народна Партия (ЕНП) в Европейския парламент. Тема на срещата бе актуалното състояние на миграцията в Европейския съюз. На срещата своите тези по темата изложиха генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, координатора на ЕНП в Комисията по граждански свободи, право и вътрешни работи Моника Хохлмайер и народни представители от Ирландия, Германия, Италия, Гърция, Швеция и Унгария.

Антонио Лопез подчерта, че ЕНП би желала Европейският съюз да се съсредоточи върху човешкия фактор на засилената имиграция, докато в същото време има за основен приоритет сигурността на страните членки. За периода януари – септември тази година границите на Европейския съюз нелегално са преминали 700 000 имигранти. За сравнение през същия период през миналата година, този брой е бил 200 000.

„България се справя изключително добре като равноправна страна-членка в опазването на външната граница на Европейския съюз и ще продължава да полага усилия в тази посока," каза Евгения Ангелова. „Важно е да се отбележи, че ситуацията с бежанците във всяка една страна-членка е уникална и специфична и трябва да бъде отчетена при взимането на каквито и да било решения и прилагането на мерки по тази тема. Необходимо е да работим в посока намаляване на напрежението в зоните на конфликт. Разбира се, Европа е по-силна, само когато е обединена и това единство ни е нужно сега, повече от всякога," допълни Ангелова.
Дискусиите по темата ще продължат на среща в рамките на конгреса на ЕНП в Мадрид в края на месец октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай