Алексис Ципрас: Вместо милиони дойдоха хиляди, защото гражданите са срещу фанатизма

Алексис Ципрас: Вместо милиони дойдоха хиляди, защото гражданите са срещу фанатизма | StandartNews.com

"Земетресението и милионите хора, които очакваха организаторите Андонис Самарас и Кирякос Мицотакис, останаха само пожелание. Мнозинството гръцки граждани останаха пред телевизорите, независимо от тяхната позиция. Те са съгласни, че външно-политическите въпроси не трябва да се решават с фанатизъм и нетолерантност".

Това се казва в съобщение от кабинета на гръцкия премиер Алексис Ципрас по повод вчерашния протест в Атина за "защита на името Македония", предава БГНЕС.

В него участваха и опозиционните лидери, включително и този на "Нова демокрация" Кирякос Мицотакис. Управляващата партия "Сириза" също публикува декларация, в която се подчертава, че "протестът е бил под очакванията на организаторите", които през последните дни, заедно с част от медиите са агитирали хората да участват в него. "Сириза" обвинява в лицемерие и безотговорност лидера на "Нова Демокрация" Мицотакис по отношение на спора за името, защото той не съобщава каква е неговата позиция по този въпрос.

"Сириза" подкрепя правителството и преговорите за разрешаването на спора за името със съседната държава, пише в документа. "Мирното съжителство на хората, сигурността и стабилността на Балканите са най-добрата гаранция за националните интереси", се казва още в декларацията от партията на Ципрас "Сириза".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай