Абу Даби купува централата на Скотланд Ярд

Абу Даби купува централата на Скотланд Ярд | StandartNews.com

Сачмата с рицин, с която е убит Георги Марков, ще стане част от изложба с криминални артефакти

Лондон. Инвеститори от Абу Даби купуват централата на Скотланд Ярд в Лондон. Емблематичната сграда ще бъде превърната в луксозни апартаменти и хотел през 2017 г.

Сделката за 20-етажната сграда е на стойност 370 млн. лири. Абу Даби обаче не придобива и бранда. Той заедно с полицаите ще се преместят в нова сграда близо до президентския дворец на брега на Темза.

„Скотланд Ярд" се асоциира с градската полиция на Лондон от създаването й през 1829 г. Първоначално полицията се помещава в друга сграда със същото наименование, но при преместването й във втората половина на 20 век името се мести заедно с нея.

Новата трансформация е планирана заедно с изваждането на забележителна колекция на Скотланд Ярд, която включва артефакти като пълната с рицин сачма, с която е убит Георги Марков през 1978 г. Досега те бяха достъпни за разглеждане само с лична покана, докато сега ще бъдат изложени за посетители. Все още не е ясно къде ще се намира колекцията, която до голяма степен разказва и историята на Скотланд Ярд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай