16:30 ч.

06.11.17

1 мин.

0

0

0

60 млрд. евро готов да плати Лондон за Брекзит

от редактор |

60 млрд. евро готов да плати Лондон за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей е дала сигнал, че е готова да плати сумата от 60 милиарда евро /53 милиарда паунда/ по „сметката за развода", така че да започнат търговските преговори, твърди вестник „Таймс", цитиран от БНР.


Спомената сума е около три пъти по-голяма от тази, която Лондон бе предложил преди това за покриване на двугодишния преходен период. Преговарящите от страна на ЕС обаче смятат, че Тереза Мей е готова да я плати, за да обяви победа, като извади от застоя преговорите от първата фаза и започне търговски преговори преди Коледа.


Според кореспондент на „Таймс" в Брюксел, преговарящите от страна на ЕС дори вече са започнали подготовка за очертаване на рамките на бъдещото търговско споразумение след получени сигнали от британското правителство, че ще се съгласи да плати 60 милиарда евро. Европейските преговарящи искаха тази сумата, защото ще покрие бюджетните задължения на Великобритания и средствата за пенсиите и помощите на европейските депутати. Ако обаче Тереза Мей направи това предложение на Брюксел, тя ще бъде подложена на остри критики, че плаща много повече от това, което мнозина в кабинета са готови да пожертват дори в случай на компромис. Видни фигури в Консервативната партия вече призоваха Тереза Мей да се оттегли от преговорите без сделка, ако бъде поискана голяма сума.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент