420 хил. британци искат нов референдум

420 хил. британци искат нов референдум | StandartNews.com

Все повече британци търсят информация за ЕС в Гугъл

420 000 британци искат нов референдум. Толкова са хората, подписали се под онлайн петиция, която е за оставането на Великобритания в ЕС.

"Ние, долуподписаните, призоваваме правителството да приложи правилото, според което, ако гласувалите за или против (членството в ЕС) са по-малко от 60%, а участието на избирателите - под 75%, то трябва да бъде проведен нов референдум", се казва в текста.

В същото време над 55 000 лондончани подписаха петиция, с която настояват Лондон да получи независимост и да остане в Европейския съюз. Нейните привърженици настояват кметът на Лондон да "обяви столицата за независима от Обединеното кралство и да внесе кандидатурата на града за присъединяване към Европейския съюз.

"Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа. Вместо да гласуваме пасивно и агресивно едни срещу други на всеки вот, да направим развода официален и да постигнем разбирателство с нашите приятели на континента", гласи петицията.

Междувременно стана ясно, че все повече британци си задават въпроса "Какво е Европейският съюз?" (What is the EU?) и търсят информация за него в блобалната търсачка Google. Това показват данните на търсенията, направени от територията на Обединеното кралство през днешния ден.

"What is the EU?" е вторият най-често изписван въпрос след "Какво означава да излезем от ЕС?" (What does it mean to leave the EU?).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай