40 имигранти пак се удавиха в Средиземно море

40 имигранти пак се удавиха в Средиземно море | StandartNews.com

Около 40 имигранти, плавали с надуваема лодка, са се удавили в неделя, опитвайки се да стигнат от Северна Африка до италианския остров Сицилия. Представителката за Италия на хуманитарната организация "Спасете децата" Джована ди Бенедето е разговаряла с имигранти, които са били в лодката и които са били спасени в Средиземно море от италианския товарен кораб "Зеран", предаде АФП.

Спасените 137 мигранти днес бяха докарани от кораба в италианското пристанище Катания на остров Сицилия. Те разказали, че са били част от група от общо 200 души, потеглили от Либия с две надуваеми лодки. Едната лодка плавала безпроблемно, но другата се спукала и десетки хора се озовали във водата и се удавили, разказват оцелелите. Някои от тях споменават, че загиналите са около 40 души.

Най-малко 1750 души са загинали от началото на тази година при опити да прекосят Средиземно море и да достигнат Европа. Два кораба от германския военноморски флот акостираха вчера на остров Крит, за да участват в операции за спасяване на имигранти в Средиземно море.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай