26 мъртви момичета открити край италианския бряг

26 мъртви момичета открити край италианския бряг | StandartNews.com

Италианските власти разследват смъртта на 26 момичета, открити във водите на Средиземно море край бреговете на Салерно, предаде Си Ен Ен.

Има съмнения, че тийнейджърките, са били изнасилвани многократно преди да починат. Предстои това да бъде установено чрез аутопсия.

Смята се, че става дума за бежанки от Нигер и Нигерия, които са потеглили по опасния път от Либия към Европа.

По данни на Би Би Си телата са пристигнали в неделя с испански военен кораб, превозващ 375 мигранти. Труповете на момичетата били на тънка гумена лодка заедно с още 64 души. Тя била наполовина потънала. Самите спасители описват мрачна сцена: оцелелите, които едвам се крепят върху останките от плавателния съд, докато телата на момичетата плават около тях.

Според италиански медии женските тела били държани в хладилна част на военния кораб. Повечето от тях са на възраст 14-18 години.

Повечето от 375-те оцелели, докарани в Салерно, са африканци от Субсахарска Африка, от Нигерия, Сенегал, Гана, Гамбия и Судан, съобщава ежедневникът La Repubblica. Сред тях са 90 жени - осем от тях бременни - и 52 деца. На борда е имало и някои либийски мъже и жени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай