Зрелищен обир в Брюксел с БГ кола

Зрелищен обир в Брюксел с БГ кола | StandartNews.com

Кола с българска регистрация е била замесена в зрелищен обир миналата нощ на бижутерия в Брюксел, съобщиха местни медии.

Обирът станал малко след полунощ, когато охраната на търговски център е получила сигнал за нападение срещу бижутерията, пострадала при обир и миналата година. От разпространените от мястото снимки се вижда, че стъклената входна врата на търговския център е била счупена, след като автомобил се е врязал в нея.

Ролетната алуминиева вратата на бижутерията е била преодоляна с автоматичен повдигач. Охраната предупредила полицията и четиримата крадци били пресрещнати и подгонени. Те катастрофирали и побегнали пеш, а недалеч били причакани от автомобила с български номера.

При продължилото преследване вторият автомобил на крадците също катастрофирал. Един от обирджиите бил задържан на място, а останалите трима успели да избягат в близка гора. В полицейската акция се включил и вертолет с термична камера. Така се стигнало до задържането на още двама, а четвъртият крадец засега остава на свобода.

Плячката на обирджиите била открита в използваните от тях автомобили. Задържаните са представени като М. (30 г.), Т. (29 г.) и Л. (28 г.), и са били разпознати на записите от охранителните камери в търговския център.

Националността им не се посочва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай