СИРИЗА застана зад пребитата българка

СИРИЗА застана зад пребитата българка | StandartNews.com

Искаше да ме удави в реката, каза, че ще плюя кръв, изповяда се Анастасия

Костадинка Кунева от СИРИЗА подкрепи изтезавана в региона на Истиеа на гръцкия остров Евия българка. "Тези, които пребиха Анастасия, не само трябва да бъдат наказани от съдебната власт, а изолирани от обществото. Новото правителство трябва да помогне на емигрантите да се чувстват защитени", заяви Кунева, която стана евродепутат от управляващата сега партия в Гърция СИРИЗА.

Както "Стандарт" единствен писа, 50-годишната Анастасия, която работи като домашна помощница, бе обвинена в кражба и жестоко пребита. Нашенката говори и пред местните медии.

"В Гърция съм от много години. Всички знаят какъв човек съм, никога няма да направя нещо лошо, камо ли да взема чужди пари. Синът на тази жена, за която се грижех, не ме хареса от самото начало, но аз не обърнах внимание. В този ден дойде заплашително към мен. Най-напред ме хвана за ръката и започна да ме дърпа, казвайки че ако не върна парите, ще ме накара да плюя кръв. Замръзнах. Не знаех какво да правя. Преди да извикам за помощ запуши устата ми и ме завлече в съседната стая, където започна да ме бие с омраза, безмилостно. Хвана ме за косата, завлече ме до една река и ме хвърли. Крещеше, че ще ме удави, ако не дам парите. Плаках, виках за помощ, но нямаше кой да ме чуе. Нямаше какво да направя, за да се спася и бях принудена да "призная" за парите. Обещах, че ще ги върна на следващия ден. Разбира се, веднага отидох в полицията. Сега дъщеря ми и мъжът й са до мен. Опитвам се да се възстановя, но искам този човек да бъде наказан", разказа Анастасия, която не спира да плаче.

Нейният зет Иван още е в шок. Семейството е до нея и се опитва да я успокои. "Цяло чудо е, че е жива. Устроили са й капан, за да каже, че е взела парите на бабата. Не само са я пребили, но са я заплашвали, че ще я удавят", споделя зетят.

Адвокатът на Анастасия е образувал наказателно производство за телесна повреда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай