Ръст на имиграцията на българи към Великобритания

Ръст на имиграцията на българи към Великобритания | StandartNews.com

Близо 32 000 българи и румънци са имигрирали във Великобритания през последната година или 6% от общата миграция на Острова от страни в ЕС. Това показват данните на националната статистика за миграцията във Великобритания. През 2013-а броят на имигриралите българи и румънци в страната е бил много по-малко - 18 000 души.

Статистиката показва, че общата миграция към Великобритания се е увеличила с повече от 40% през първата половина на тази година.

Разликата между броя на имигрантите и емигрантите е достигнала 260 000 души. Само за предходните 12 месеца тя е била 182 000 души, показва информацията на британското статистическо бюро, цитирана от БГНЕС. Увеличението е заради имигранти от други части на Европейския съюз и най-вече от Румъния.

103 900 от общия брой подадени от имигранти документи са на румънци.

Общата имиграция трябва да падне годишно до под 100 000 души, по думите на британският премиер Дейвид Камерън. Скоро той трябва да обяви правилата за миграция в ЕС.

Малко вероятно е целта от 100 000 имигранти годишно да бъде постигната преди парламентарните избори през май, каза от своя страна министърът по имиграцията и сигурността Джеймс Брукшир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай