Осъдиха двама българи за трафик на хора в Швеция

Осъдиха двама българи за трафик на хора в Швеция | StandartNews.com

Двама българи бяха осъдени в петък в Швеция на три годинии половина затвор за трафик на хора, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Осъдените мъже са набирали, подслонявали и експлоатирали петима души, принуждавайки ги да просят по улиците на град Гьотеборг. Според разследването, от този трафик те са спечелили за пет месеца, от юни до октомври миналата година, 30 000 евро.

По същия случай 31-годишен македонец, който отдал под наем на българите апартамента, в който живеел, за да бъдат подслонени в него просяците, както и българка на 32 години, съдействала по логистични въпроси, получиха съответно присъди от осем и от шест месеца затвор.

Жертвите на трафика на хора са били безработен мъж, пенсионер, неграмотен мъж в инвалидна количка, незрящ мъж и един мъж с нарушено зрение. Тяхната възраст варирала от 21 до 69 години. Всички били изключително бедни и били привлечени в Швеция от перспективата да вършат някаква дребна работа. В крайна сметка те не са получили никакви пари от изработеното чрез просия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай