Наши ученици в Брюксел по време на атаките

Наши ученици в Брюксел по време на атаките | StandartNews.com

Група от 32-ма ученици, сред които трима от Димитровград, са били в Брюксел по време на днешните атентати, съобщават от OFFNews. Децата са добре и се отбелязват в социалната мрежа, като спасени.

Посетихме Европейския парламент в Брюксел по проект „Европейско междучасие" на българския евродепутат Светослав Малинов. Атентатът стана, когато бяхме на летището, за голям наш късмет - на другото летище в Брюксел(Charleroi - бел.ред.), разказа за Дарик възпитаникът на ПМГ „Иван Вазов"-Димитровград Димитър Джангозов. Останалите двама димитровградчани са Теодор Жеков и Делян Балев. И тримата в момента са в София и са добре, увери Димитър Джангозов.

Групата български ученици е била ръководена от представители на офиса на Светослав Малинов и трима учители, които не са от региона, разказа Димитър Джангозов. Директорът на димитровградската ПМГ „Иван Вазов" Илияна Славова също потвърди, че децата са добре. Чух се с Теодор, кацнали са в София и всичко с тях е наред, коментира Илияна Славова.

Тя припомни, че учениците в групата бяха подбрани чрез конкурс за есе, обявен по проекта „Европейско междучасие", който се проведе в 20 училища в България, които евродепутатът Светослав Малинов посети лично.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай