На Острова: БГ-красавицата се самоубила заради гаджето

На Острова: БГ-красавицата се самоубила заради гаджето | StandartNews.com

Българската красавица Нина Паунова, намерена мъртва в поле в Йоркшир, Великобритания миналия септември, се е самоубила в близост до дома на гаджето си. Малко след като той й изпратил SMS, че къса с нея. Раздялата била провокирана от скандал заради подаръците за 21-ия й рожден ден, съобщават медиите на Острова. Нина се обесва, като преди това прерязва и китките си.

Приятелите ѝ я описват като "красавицата на Бевърли" (Бевърли е красив средновековен град в Йоркшир, Източна Англия - бел.ред.). Тя живее с майка си Невиана, както и с втория си баща Джим Мак Гивърн и 11-годишната си малка сестра Марина. "Беше слънчево момиче, имаше много приятели и беше пълна с живот. Искаше винаги да опитва нови неща - нова храна, нови заведения и обожаваше да пътува", разказва майката на момичето. Нина се мести от България във Великобритания, когато е на 5 години. Учи изкуство и дизайн в "Бърътн Колидж", където е получава отлични оценки на изпитните си работи. Нина печел стипендия за университет и е трябвало да започне последната си година в специалността " мода и маркетинг" в Метрополитън Юнивърсити в Манчестър.

През април 2014 г. българката обявява във Фейсбук, че има връзка със Самюъл Скот. По всичко личи обаче, че взаимоотношенията между двамата не са били най-спокойните. Тя била заплашвала и преди, че може да се хвърли от балкона по време на разправии между тях.

Сам решава да сложи край на връзката през септември миналата година, след като към него е препратен SMS на Нина с намерението й да го зареже, след като той похарчи 2000 паунда за подаръци за 21-ия й рожден. Сам разказва пред следователите, че вече е бил похарчил 10 000 паунда за бижута и дрехи, 45000 паунда за пътувания до Лондон и Париж, както и най-малко 2000 паунда за екскурзии до Хърватия и Менорка.

Момчето обаче решава да скъса с нея, след като му препращат SMS, който Нина първоначално пише до приятелката си Елизабет. Текстът е препратен от гаджето на Елизабет. "Казах ти какъв е планът ми. Веднага след 21-ия ми рожден ден и след като похарчи между 1000 и 2000 паунда си заминавам. След всички простотии, които трябваше да изтърпя. Буквално си взимам подаръците и седмицата след рождения ми ден и го изтривам".

В часовете преди смъртта си Паунова, страстен фен на социалните мрежи, отишла с колата до дома на гаджето си, за да говори с него. Но не била допусната. След това заплашила да се самоубие. Отново подкарала автомобила си, след което спряла в поле на близо и отнела живота си.

Родителите й я предупреждавали да не се събира отново със Сам. Двамата изкарали двумесечна раздяла. Но отново се събрали. Трябвало да отидат на почивка три дни след рождения й ден. Българската студентка изпратила SMS на майка си преди да се самоубие с думите "Предполагам, че трябваше да се вслушам по-рано".

Бащата на Нина - Веселин, професор по химия в Университета в Хъл, каза, че Сам Скот е от богато семейство и харчел много пари по дъщеря му. "Тя изглеждаше почти като вманиачена по него. Но много го обичаше. Във втората им година заедно Нина каза, че Сам се е променил. Той искал от Нина сама да почне да си плаща за живота, но да продължава да живее по същия начин. А това й беше трудно. През май месец 2015 година те се разделиха. А тя много се разстрои. Сам започна да я търси отново. Искаше да подновят връзката си. След това се събраха, въпреки моите съвети", разказва Веселин.

Разследването по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай