Kurir: Цветан Василев изнудва президента на Сърбия

Kurir: Цветан Василев изнудва президента на Сърбия  | StandartNews.com

Цветан Василев изнудва президента на Сърбия Томислав Николич, това твърди сръбският вестник Kurir. Според изданието, което се позовава на сръбски политик, българският банкер е дал 1,2 млн. динара на фондацията на Николич, за да си осигури политическа защита.

Според информацията, Василев, който е собственик на завода за стъкло в Парачин, дължи 20 млн. евро за ток и газ. Вестникът цитира Драган Добрашинович от неправителствената организация "Коалиция", който твърди, че очевидно за Василев е било по-важно да получи политическо влияние, отколкото да си върне дълга.

"Това трябва да бъде регулирано чрез закон. Компаниите, които имат задължения, не може да дават дарения", коментира Добрашинович.

"Ако някой започне да проверява фондацията, ще види доста съмнителни дарители", казва още депутатът от опозиционната Демократическа партия Александра Йерков и добавя, че институциите трябва да проверят информацията, тъй като става дума за опит за влияние върху президента.

Цветан Василев се намира в западната съседка, като очаква решение за сръбския съд дали да бъде депортиран в България, припомня още бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай