Изчезналият в Непал българин е жив и здрав

Изчезналият в Непал българин е жив и здрав | StandartNews.com

26-годишният българин Александър Димитров, който от февруари на стаж в Непал, е добре. Той е успял да се свърже с майка си и да ѝ обясни, че е жив и здрав. Телефонният разговор обаче е продължил едва 20-30 секунди, тъй като батерията му е била изтощена. Последните три дни той е прекарал в палатков лагер и не е имал възможност да се обади на близките си. Сега спял на поляни сред хаоса, обясни бащата Христо Иванов.

Младежът е останал без документи. "Сега най-важното е да зареди батериите на телефона си и след това ще видим как ще действаме с Външно министерство и как ще ни съдействат да си го приберем в България без документи", каза бащата, почти разплакан от щастливата новина.

По-рано тази сутрин притесненият му баща Христо обясни, че за последно се е чул със сина си в четвъртък. „Той е втори курс студент в холандски университет и е на стаж в туроператорска фирма в Непал. Не знам защо си избра тази дестинация, имаше и други възможности", разказа бащата на момчето. „Още в събота звънях в ситуационния център към Министерството на външните работи, вдигна ми един мъж и ми каза, че нямат никаква информация и ми даде три телефона на българското посолство в Делхи", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай