Дядото на убитата Ани: Молеше да я прибера, сякаш усещаше

Дядото на убитата Ани: Молеше да я прибера, сякаш усещаше | StandartNews.com

Бабата и дядото на убитата Ани плюс братът на майката проговориха пред медиите в Гърция. Те разказаха, че момиченцето е отгледано основно от тях, докато на 14 февруари тази година Димитрина не го прибрала. Малката е единственото им внуче. Както е известно, 27-годишният Сава, биологичният баща на изчезналата в Гърция Ани, беше посочен като убиеца.

Бащата настоял Ани да пристигне в южната ни съседка, защото там ще намери по-добро бъдеще. "Ани искаше да замине с майка си за Гърция. Каза ми "Дядо, напускам. Отивам в Гърция. Не плачи", каза дядото.
На 23 април бащата бил в България. "Влезе в къщи. Трябваше да го посрещнем, за да ни остави някакви пари. Остави ги и моментално изчезна, дори и пет минути не стоя. Беше много притеснен, трепереше. Изобщо не си говорихме", разказа чичото.

"Преди половин месец успях да говоря с Ани и тя ми каза: "Дядо, ела да ме вземеш, моля те. Ела, прибере ми". Ох, защо не я прибрах. Оттогава не съм я чувал. Сякаш детето усещаше, че нещо ще се случи", продължи да разказва бащата на Димитрина.

Семейството разказва, че бащата, който е заподозрян за зверското убийство, е биел много и Ани, и Димитрина. "Караха се, сдобряваха се, но ние държахме детето далеч от тези разправии. Те си викаха на гръцки и ние не ги разбирахме. Винаги той вдигаше телефона и казваше, че добре са и двете. С другата баба 6 години не сме имали връзка. Тя дори на малката Ани не честитеше рождените дни - на 1 септември. Един бонбон не му е подала. Четири години - без да пита нито веднъж.

Дъщеря ни обичаше Ани. От Германия й пращаше пари, за да не й липсва нищо. Никога не й и повишавала глас. Таткото имаше проблеми с Димитрина. Тя искаше да го напусне, но той заплаши, че ще сложи край на живота си. Един път се опита да скочи от четвъртия етаж и го спряхме", разказаха роднините на Димитрина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай