Доживотен затвор за българка, убила бебето си в Гърция

Доживотен затвор за българка, убила бебето си в Гърция | StandartNews.com

Доживотен затвор без смекчаващи вината обстоятелства получи българката, която преди една година уби детето си с вряла вода. Същото е наказанието на нейния любовник - и той български гражданин. В съда в Ираклио седна 20-годишната майка и 30-годишният й приятел. 2,5-годишното момченце почина от изгаряния трета степен.

Атанас умря в страшни мъки на 28 март 2014 г. в село Месара на остров Крит, където живее двойката. Подсъдимите за убийството разказвали пред разследващите, че "детето имало трудности да се изходи по голяма нужда и затова майка му го е заляла с гореща вода, за да му "помогне".

По-късно се разбра, че Наско е бил жертва и на други изтезания. Той е бил бит, дран, а аутопсията установи и стари травми. Според показанията на лекарите от местния здравен център малчуганът бил транспортиран там около 2-3 часа след настъпването на смъртта. По тялото му те открили следи от предишни изгаряния, както и синини по окото и лицето му.

Прокурорът предложил двамата обвиняеми да бъдат осъдени и определил случая с убийството на детето като безпрецедентен. В края на процеса съдът в Ираклио реши единодушно, че майката и нейният приятел са извършили предумишлено убийство при спокойно психическо състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай