БГ гайдар посрещна випове в Рим

Посланикът ни в Рим Марин Райков и съпругата му (вдясно от него) с шефката на културния ни институт Жана Яковлева (вляво) и "Армейска песен"

БГ гайдар посрещна випове в Рим | StandartNews.com

Гайдарят Венцислав Андонов посрещна гости от България и света в парка на посолството ни в Рим. Виртуозните му изпълнения в навечерието на националния празник очароваха посланици на 20 страни, военни аташета, наши почетни консули в шест области в Италия, представители на генералния щаб на карабинерите и военноморските сили, на службите за борба с наркотиците и звеното за защита на културното наследство.

Апостолическият нунций Адриано Бернардини, директорът на Ватиканската апостолическа библиотека Брюгес, представители на бизнеса и артистичните среди оцениха високо изкуството на музиканта. Международното общество остана във възторг от изпълненията на квартет "Армейска песен".

Част от представителната рота на Националната гвардия участва в приема, организиран във Вечния град от Негово превъзходителство Марин Райков по случай 3 март. Гвардейците изпълниха химните на двете страни. Стотиците представители на дипломатическия корпус, на висшата италианска администрация, на деловите и културни среди се запознаха с изложбата "Ненадминат по сила и ненадминат по храброст - българският цар Самуил", дело на екипа на доцент д-р Людмил Вагалински, шеф на Археологическия музей. Във фоайетата на посолството ни беше представена и изложба на български православни икони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай