Бащата сварил Ани с ориз от ревност (ОБЗОР)

Бащата сварил Ани с ориз от ревност (ОБЗОР) | StandartNews.com

Изхвърлял дъщеря си на "порции", арестуваха и жена му

Също като във филм на ужасите мистерията около зверското убийство на 4-годишната Ани Борисова в Гърция се разплита с ужасяващи детайли. За зверското престъпление е задържан 27-годишният баща Станислав. Той е направил самопризнания и е описал подробно, че е сготвил дъщеря си. Но до момента за полицията остава неясен начинът, по който е убито детето. Майката Димитрина Борисова, която е на 25 г., също е арестувана. Обвинението срещу нея е за "изоставяне и излагане на риск на детето си", пише в броя си от вчера гръцкият в. "Катимерини", като се позовава на официално изявление на местната полиция. Засега няма доказателства, че тя е съучастник и е знаела за убийството. Това съобщи вчера началникът на полицията в Атина Кристос Папазафирис.

Ревност. Това е причината, поради която 27-годишният Станислав Бакърджиев е убил по особено жесток начин 4-годишната си дъщеричка Ани в Гърция. Самият той признал в показанията си, че го направил, защото смятал, че жена му, с която нямат брак, обичала повече детето, отколкото него, разказват информирани източници пред в. "Български новини". Същата версия лансира и адвокатът на Димитрина. Според разследващите това обаче са само оправдания, предвид хладнокръвното убийство и последвалите действия за прикриване на следите.

Канибала - така шокираната Гърция кръсти българина Станислав. Такова брутално престъпление южната ни съседка не помни. В медиите темата дори е изместила финансовата криза. А десетки жители на Атина искаха да линчуват двамата българи пред съда, охраната обаче успя да ги опази.

До разнищването на случая се стигнало, след като полицаи от Солун са разпитали приятел на бащата на Ани в България, съобщи Нова телевизия

Ключовият свидетел се казва Ники

Той често гостувал в дома на наркозависимия Станислав. В събота е бил отведен за разпит при гръцки следовател на ГКПП Кулата. Ники разказал, че бащата на Ани сам му е признал за стореното. И посочил къде в апартамента му в центъра на Атина могат да открият доказателства. Показанията на Ники и тези на бащата, които са разпитвани в различно време и място, съвпадат. А при обиска полицията е открила кръв в тоалетната. ДНК пробите са потвърдили, че тя е на Ани. Кръвта на баща й пък е открита върху нож и чаршафи.

След ареста си Станислав разказал, че щом се свестил след поредната доза дрога, открил Ани мъртва, в локва кръв на дивана. Тогава направил немислимото - нарязал детето на парчета и започнал да го готви - с ориз, картофи и т.н., разкриват потресените следователи. Докато правел "манджите", поставил хавлии на прозорците в жилището си. Целта му било да се отърве от трупа на Ани, без да могат да го пипнат. Всеки ден Станислав изхвърлял по малко от "яденетата" в боклука. Така искал да остави впечатление, че се отървава от развалена храна. Част от "манджите" изхвърлил и в тоалетната. След това Станислав опитал да заличи всички следи, че в жилището е живяло дете. Дори продал играчките и количката на Ани.

Според гръцкия сайт Tovima.gr на 28 април разследващите са получили писмо от Интерпол с информация от разследването, което се води в България и потвърдило, че детето е мъртво. Предполага се, че

убийството е извършено още преди месец - на 8 или 9 април 2015 г.

пише пък сайта Prototheme.gr. Началникът на полицията в Атина Кристос Папазафирис обаче заяви във вторник, че е малко вероятно тленните останки на 4-годишното момиче да бъдат намерени някога. "Боже мой, искам поне едно парче да намеря, за да го погреба!", плаче майка й Димитрина, цитирана от гръцките медии. Тя е обвинена, че съзнателно е оставила в рискова ситуация детето си. Свидетели дали показания, че бащата е биел жестоко детето, заливал го е със студена вода, а майката е знаела за терора. Една от версиите е, че именно при един от тези побои Ани е убита.

Все още има много въпроси и неизяснени обстоятелства около престъплението. Майката е подала сигнал за изчезналото дете чак на 24 април. Излъгала, че е оставила детето на своя приятелка на име Силвия и тя го изгубила в центъра на Атина. Твърди се обаче, че още около Великден Димитрина е заминала за Германия. Първоначално оставила Ани на родителите си, а после - на бащата. След като се върнала в Гърция, двамата със Станислав отскочили до България за няколко дни. Не е ясно дали тогава той й е признал за убийството. Но е факт, че едва щом са се върнали пак в Атина, тя е подала сигнал в полицията, че Ани е изчезнала.

Психиатър от гръцката полиция, който е присъствал на разпита на бащата, сподели пред медиите, че такава жестокост не е срещал в цялата си практика. Телевизиите пък се въздържат да съобщят в ефир информацията, която имат, защото действително е шокираща, предаде БНР. "Само 10% от това, което се е случило стана публично. Може би става дума за

най-жестокото и омразно престъплението на века

заявиха полицаи.
Интерес буди фактът, че ден преди да бъде арестуван, Станислав казал на майка си: "Не вярвай на това, което ще чуеш по телевизията". Тя не вярва, че синът й е убил и сготвил детето си, защото сам отгледал брат си. За Димитрина пък се лансира информация, че два пъти е арестувана за проституция. След 6 дни тя и Станислав ще бъдат изправени пред съда по друго обвинение - за незаконно притежание на наркотици, които бяха открити в дома им след изчезването на Ани. А в интернет се завъртя в клипче, снимано от Станислав, където родителите на момиченцето свиват марихуана.

Дядото: Детето ме молеше да го прибера!

Станислав ги биеше и двете, твърдят роднините на Димитрина

"Преди половин месец успях да говоря с Ани и тя ми каза "Дядо, ела да ме вземеш, моля те! Ела, прибери ме!". Ох, защо не я прибрах! Оттогава не съм я чувал. Сякаш детето усещаше, че нещо ще се случи". Това разказва бащата на Димитрина в телевизионно предаване в Гърция. Бабата, дядото на убитата Ани, както и братът на майката твърдят, че момиченцето е отгледано основно от тях. На 14 февруари 2015 г. Димитрина отвела Ани в Гърция по настояване на Станислав. "Ани искаше да замине с майка си за Гърция. Каза ми "Дядо, напускам. Отивам в Гърция. Не плачи", каза дядото, скърбейки за единственото си внуче.

Роднините на Димитрина разкриха, че Канибала на 23 април бил в България. "Влезе вкъщи. Трябваше да ни даде някакви пари. Остави ги и моментално изчезна, дори и 5 минути не стоя. Беше много притеснен, трепереше. Изобщо не си говорихме", разказа вуйчото на Ани.

"Биеше ги много и двете. Караха се, сдобряваха се. Винаги вдигаше телефона той и казваше, че и двете са добре. С другата баба 6 г. не сме имали връзка. Тя дори на Ани не честити рождените дни - на 1 септември. Един бонбон не й е подала. Дъщеря ни обичаше Ани. От Германия й пращаше пари, за да не й липсва нищо. Никога не й е повишавала глас. Искаше да напусне Станислав, но той заплаши, че ще се самоубие. Един път се опита да скочи от 4-ия етаж и го спряхме", разказаха роднините на Димитрина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай