Българка в Испания спечели 68 млн. от тотото

Българка в Испания спечели 68 млн. от тотото | StandartNews.com

61-годишна българка, която живее в Испания, спечели втората най-голяма награда в историята на лотарията "Ла Примитива" - еквивалент на тотото в България. Късметлийката живее в град Кинтанар дел Рей в провинция Куенка.

В понеделник жената отива в офиса на лотарията, за да провери дали печели нещо от съботния тираж. Изненадата, която я очаква там, надминава всичките ѝ очаквания. Оказва се, че тя е спечелила 67 998 532, 81 евро. Това е втората толкова голяма печалба в историята на лотарията "Ла Примитива", след като през октомври 2015 г. мъж спечели 101 724 559,10 евро в Барселона.

"Тя дойде да провери своя билет, който не бе погледнала все още, и с изненада откри, че е спечелила", разказа за АВС Хосефа Лопес Солер, съсобственичка на офиса на лотарията в Кинтанар дел Рей.

Щастливата българка живее в Кинтанар от 16 години заедно със семейството си - съпруг, двама синове и трима внуци, но въпреки това едва говори испански език, информира abc.es, цтирана от Нова ТВ. Затова и помислила, че се шегуват с нея, когато ѝ съобщават огромната сума, която печели. Изненадана, тя започва да звъни на близките си по телефона. Синът ѝ, който по това време пътувал към Португалия, веднага обърнал курса и поел обратния път към дома.

"Треперя цялата. Не мога да повярвам. Ние сме богати! Спечелихме от лотарията!", каза внучката на българката.

Парите, които ще получи българката, след като бъдат обложени с 20-процентен данък, са 54 милиона евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай