Българка уби мъжа си за Е 230 000 в Гърция

Българка уби мъжа си  за Е 230 000 в Гърция | StandartNews.com

Българка се издирва от Интерпол за жестокото убийство на съпруга си в Гърция. Близо година ромката от Варна държала трупа във фризера. Историята започва да се разплита преди 9 месеца, когато братът на 63-годишния Василис Кокинис подава сигнал в полицията, че бившият моряк е изчезнал. Василис бил женен за нашенката от 2003 г., а двамата имат непълнолетен син. Анелия и Василис обаче се били скарали 3 месеца по-рано. Отношенията им били много лоши, свидетелства пред полицията братът на жертвата.

През януари тази година съдия-изпълнител с помощта на ключар влязъл в апартамента на семейството, където живеела Анелия. Жилището се намира на ул. "Евангелистриас" 37 в атинското предградие "Калитеа". Съдебният изпълнител трябвало да предаде заповед за напускане на Анелия Александрова.

Апартаментът бил празен, но съдебният изпълнител надушил лоша миризма и изпаднал в ужас, когато отворил фризера в кухнята. Там видял труп, разложен в ембрионално положение. Тялото било поставено във фризера с вързани ръце и крака, а устата му била запушена с тиксо. Стените на фризера били оплискани с кръв. Патоанатомите размразили трупа и установили, че той стои там около година. Трупът бил разпознат и станало ясно, че е на Василис. По време на разследването полицаите разкрили убийството има пряка връзка с E230 000, които били внесени в банковата сметка на непълнолетния син на Анелия и Василис. Това направил свекърът на нашенката, който междувременно починал. От полицията смятат, че жената е взела парите и заминала с детето за България. Почти по същото време в полицията пристигнал и сигналът за изчезването на Василис. След раздялата бившият моряк се преместил в друг свой апартамент на улица "Аристотелус" в "Калитеа". Разследването на гръцките власти приключи, съобщи вчера вестник "Български новини", издаван в Атина.

За убийството да обвинени 49-годишната Анелия, друга 26-годишна българка, която е арестувана, 29-годишен румънски гражданин и 32-годишен българин, който се намира в затвора Нигрита за извършване на множество престъпления. Предполага се, че 26-годишната българка е свръзката между съпругата и румънския гражданин в уговаряне и поръчка на извършеното убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай