Българка сред световните красавици

Българка сред световните красавици | StandartNews.com

Вероника Стефанова пребори 30 конкурентки и стана втора на конкурса World Beauty Queen 2015

Наше момиче отново доказа, че българките са красиви създания. Вероника Стефанова стана втора на конкурса World Beauty Queen 2015 в южнокорейския град Инчеон. Това е пореден успех за 23-годишната блондинка, която успя да пребори 30 кандидатки от цял свят. "Горда съм, че представих нашата страна достойно и успях да постигна такъв голям успех. Получих поздравления от много държави", каза Вероника, цитирана от "Intermodels".

Момичето е носителка на титлите "Мис Автомобилизъм 2014", а само преди месец се върна от Гърция като "Мис Туризъм Европа 2015". Рони, както я наричат най-близките й приятели, е участвала в над 15 конкурса и има 10 отличия, като пет от състезанията са световни. Най-много обаче се гордее с първото си място на "Мис България интернационал" през 2011-а.

Стремежът към съвършенство и мечтата да стане модел докарва Вероника до ръба, когато е на 16.

Заболява от анорексия, след която се прибавя и булимия. Помощта на психиатрите се оказва съдбовна. Благодарение на тях и любовта на семейството Рони успява да се върне към живота. Днес тя живее самостоятелно и сбъдва мечтите си. Отърсила се от кошмара, здрава е и казва, че изцяло е сменила приоритетите си.

Радва се на неща, които преди не е оценявала. Не се срамува да каже, че се е лекувала в психиатрия. Убедена е, че оздравелите от тази смъртоносна болест трябва да бъдат горди със себе си и да говорят за борбата си, защото това е начин да помогнат на други като тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай