Българин в 60-те най-талантливи млади футболисти

Българин в 60-те най-талантливи млади футболисти | StandartNews.com

Българинът Владислав Жиков от "Милан" попадна в авторитетната класация на "Гардиън" за 60-те най-талантливи млади футболисти в света. Британското издание изготви списък с обещаващи играчи, родени през 1999 г. А Жиков е единственият ни сънародник сред имената, които се очаква да блестят по терените в следващите години.

Миналия месец Жиков получи покана от треньора Винченцо Монтела да тренира с първия отбор на "Милан". Халфът, който може да играе и като централен защитник, е част от академията на "росонерите" вече четири години. Той живее в Италия от съвсем малък, а скаут на "Милан" го забелязва в една от школите в Неапол, където работят родителите му и до днес.

"Радва се на стремително израстване. Треньорът на "Милан" Винченцо Монтела го покани да тренира с първия отбор и го включи в разширената група за приятелския мач с
"Борнемут" през септември - се посочва в материала. - Талантливият български харф попадна в заглавията миналата тодина, когато вкара на "Арсенал" на престижен турнир в Катар. Жиков живее в Италия от 4-годишен, когато родителите му се местят в Неапол. Там прави първите си стъпки заедно с вратаря на "Милан" Джанлуиджи Донарума. В националния отбор на България до 17 г. може да действа и в центъра на защитата заради ръста и физиката си".

Преди две години в класацията на "Гардиън" попадна Божидар Краев. Играчът на "Левски" бе определен като най-ярката млада надежда на българския футбол, съобщава БиТиВи. 

В актуалния списък има още едно свързано със страната ни име - гръцкият вратар на "Славия" Антонис Стергиакис. Той бе привлечен на "Овча купел" от школата на "Арис"
Солун, а през август получи престижна покана за проби в италианския гранд "Рома".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай