17:27 ч.

20.07.15

2 мин.

53170

1

0
Българин стигна пеша до Индия
Снимка: Roving Snails

Българинът Борис, испанската му половинка Марта и домашната им котка Бирма не скучаят изобщо. Те са предприели пътешествие от България до Индия на стоп от 2013г насам.


Борис Кънев и Марта Самалеа ни правят част от тяхното изключително приключение чрез Туитър акаунта си, пише Hindustan Times.


Те не използват смартфони и GPS устройства, а двойката и любимата им котака тръгват на азиатското си турне със стара "Нокиа". Единственото, което използват като ориентир са традиционните карти за пътеводител през Азия.


511 отнемат на тройката да достигне Индия на стоп, а маршрутът им преминава през Турция, Мианмар, Китай. А ентусиастите поддържат връзка със света чрез мобилния си телефон, с който споделят страхотните си преживявания в своя блог.


„Нарисувахме си карта със странни знаци, неразбираеми думи и често противоречащи си твърдения (на хората, които питахме за посоката). Предполагаме, че може да се окажете на същите места с точните координати, но ние открихме някаква магия в неведението какво ни чака зад ъгъла", пише Марта в уебстраницата.


Котето Бирма е част от семейството на двамата, а освен обикновената "Нокиа", те разполагат с малко техника - нетбук, фотоапарат, електронен четец.


Борис и Марта винаги са желали да поемат на далечно авантюристичното пътешествие, като решили това да дестинацията Индия, а интересното е, че това се случва няколко дни след като се запознават.


„И двамата искахме сами да направим всяка стъпка, да пресечем всяка граница, да запълним картата си със снимки на истински места, вкусове, лица", споделя Марта.


По време на пътуването си двамата споделят в интернет колко трудно им било да се ориентират понякога, защото всички предполагали, че имат смартфон. Липсата му обаче имала своите предимства.


„Прекарахме много време да гледаме през прозорци, вместо в дисплей. Има една особена радост в това да прекарваш дните си сред природата, без фейсбук. Живееш истински, без да се налага по навик да браузваш. Освен това не трябва постоянно да мислиш къде да си заредиш телефона", казва Борис.


Блогът на авантюристите е световноизвестен след всички пътуващи по цял свят, а един от най-ярките спомени им е в Индия на хълм в Трипура, където са се срещнали със садху, който можел да говори малко английски език и претендирал, че говори с Бога по телефона.


След разговора непознатият им казал, че няма да им трябва палатка, защото според Господ няма да вали. На фона на гръмотевици Борис и Марта легнали да спят под мрежа за комари. На сутринта мъжът дошъл с усмивка и чай, тъй като бил доволен, че наистина не е паднала нито капка дъжд.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Станислава Ламбрева · 11:10 · 21.07.2015
Това не е постижение, защото и други го направиха преди години и з атях също се пишеше в списание "Тема", "БТВ" икъде ли не. Има мноооого снимки и следи.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент