Българин отнесе 14 г. затвор на Острова заради дрога

Натопен съм от човек в родината, обяви Васил Стоянов

Българин отнесе 14 г. затвор на Острова заради дрога | StandartNews.com

Българин отнесе присъда от 14 години затвор заради хероин, който се оценява на 11 млн. паунда, обяви сайтът kentonline.co.uk. Дрогата била открита в роден ТИР на пристанището в Дувър, който носел пратка за фирмата на Стоянов. 

Хероинът бил разделен в 228 от 2000 кутии за пелети. 30-годишният Стоянов заяви пред съда, че няма нищо общо с товара и смята, че е натопен от човек, който се намирал в България. Нашенецът е категоричен, че не се занимава с търговия с наркотици и нямал представа какво има в пратката, която бил поръчал от родината. Дрогата е била 114 кг със 47 процента чистота. 

Прокурор Нормал, който повдигна обвинението срещу Стойнов, обяви, че пратката не е дело на аматьори. "Очевидно е, че това е доста добре планирана операция", допълни той. 

Според съдия Кери Стойнов не е невинен, както опитва да се изкарва, а е част от схема с регистрираната от него фирма за дървени материали. Освен това щял да изкара много повече пари от дрогата, отколкото от пелети. Властите на Острова са изпратили и молба за издирване от родните власти на лицето, което Стоянов е посочил в съда. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай