Българи блокирани на летището във Виена

Предлагат по 250 евро на пасажер, за да откаже билета до София

Българи блокирани на летището във Виена  | StandartNews.com

Над 100 пътници, сред които и много българи, се оказаха блокирани тази нощ на летището във Виена. Полетът от австрийската столица до София бе от 20,20 часа австрийско време, но буквално десетина минути преди полета е съобщено, че такъв няма да има. Първоначалната информация гласяла, че няма екипаж за полета до София. После се оказало, че са отменени и други полети като този за Дюселдорф.

Една част от българите ще се прибират утре сутрин с полет през Варшава. От авиокомпанията са обещали да осигурят хотел, но към 23,30 часа такъв все още не е бил съобщен. Австрийските авиолинии са предоставили на блокираните пътници Макдоналдс, тъй като са в договорни отношения с веригата за сандвичи за реакция при непредвидени обстоятелства. "Лимитът за вечерята бе 12 евро на човек", каза пред "Стандарт" българка, която се прибира със семейството си от Виена.

По-рано през деня на летището в австрийската столица бяха предлагани по 250 евро на пътник, който откаже по-ранния полет до София и реши да остане още няколко часа в Австрия. Причината бе направени в повече резервации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай