Англия възмутена: Германия унизи българин със стриптийз

Англия възмутена: Германия унизи българин със стриптийз | StandartNews.com

Страхотен скандал избухна в Англия заради българския вратар Димитър Евтимов, който направи своя професионален дебют за "Нотингам Форест". Причината станаха оплакванията на Митко в "Туитър" от отношението към него на летището във Франкфурт. Българинът има над 10 000 почитатели в Туитър, повечето са англичани.

"Начинът, по който ме третираха на аерогарата беше аболютно отвратителен, само защото съм роден в Източна Европа", написа в "Туитър" Митко, "Не може да постъпвате така". Само след 35 минути (!!забележете) от летището отговориха: "Здравей, Димитър Евтимов, извиняваме се за неудобство. Ще ни кажете ли какво се е случило?".

Роденият в Шумен футболист разказа историята си: ""Бях единственият човек от полета, проверяван три пъти. Не мисля, че някога съм събличал толкова пъти на ден дрехите си", започна Митко, "Трябваше да докажа, че живея в Англия, като показах английската си шофьорска книжка. Това се оказа недостатъчно. Трябваше да покажа банкови извлечения, което също не им стигна. Извадих и доказателство, че имам билет за връщане в Англия през юни. Качих се последен на борда и единствен преминах през всичките тези процедури".

В отговор летището на Франкфурт прати до Митко съобщение, че са предали оплакването му на "съответните власти". От отделя "Пътуване" на влиятелния английски "Дейли Мейл" също запретнаха ръкави. Те изпратиха запитване към немското министерство на вътрешните работи на какво се дължи отношението към българина. Отговор все още не е получен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай